^Powrót na górę
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

Jadłospis

Podstawowe alergeny
  1. Zboża zawierające gluten: 1
  2. Skorupiaki: 2
  3. Jaja: 3
  4. Ryby: 4
  5. Orzechy ziemne : 5
  6. Soja: 6
  7. Mleko: 7
  8. Orzechy: 8
  9. Seler: 9
  10. Gorczyca ( musztarda): 10
  11. Ziarno sezamowe: 11
  12. Dwutlenek siarki ( konserwant chroniący przed wilgocią i pleśnią): 12
  13. Łubin: 13
  14. Mięczaki: 14
DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

Data

Śniadanie
350 - 375 kcal

Obiad
490-525 kcal

Podwieczorek
210-225 kcal

 

16.04.2018 r.
/poniedziałek /

Chleb wiejski z masłem
Szwedzki stół:
polędwica sopocka.
, ogórek zielony, ser żółty, pomidor, sałata zielona, rzodkiewka
Kawa zbożowa z mlekiem
Jabłko 1/2
374 kcal
Alergeny; 1,7
Żurek śląski na zakwasie z ziemniakami, kiełbasą krakowską podsuszaną, pieczarkami, cebulką i majerankiem
Racuchy z powidłami śliwkowymi
Kompot
560 kcal
Alergeny: 1,3,7
 Chleb 7 ziaren z masłem
Bukiet warzyw:
papryka czerwona, rzodkiewka, sałata zielona, jajko
Herbata z owoców leśnych lekko słodzona

217 kcal
Alergeny: 1,3,7

17.04.2018 r.
/wtorek/

 Bułka kajzerka z sezamem i   masłem
Mleko z płatkami kukurydzianymi i miodem
Sok z czarnej porzeczki
380 kcal
Alergeny: 1,7
 Rosół warzywno-drobiowy z lanym ciastem i zieloną pietruszką
Kurczak gotowany, sos,  ziemniaki, sałatka z białej kapusty z cebulką i koperkiem
Napój cytrynowo-miętowy
490 kcal
Alergeny: 1,3,7
Marchew tarta z jabłkiem i pomarańczą
Pałki kukurydziane
209 kcal
Alergeny -


18.04.2018 r
/środa/

Chleb orkiszowy z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i pomidorem
Kawa zbożowa z mlekiem b/z
Mandarynka

375 kcal
Alergeny: 1,3,7

Zupa wiosenna ( marchew, pietruszka, cebula, groszek zielony, seler, por, fasolka szparagowa) z kaszą jaglaną na wywarze drobiowym
Spaghetti
( makaron pełnoziarnisty świdry, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym z bazylią)
Kompot jabłkowy
590 kcal
Alergeny 1,3,7,9


Babka biszkoptowa
Herbata malinowa lekko słodzona
Gruszka 1/2
236 kcal
Alergeny 1,3,7


19.04.2018 r.
/czwartek/

   Bułka słodka z masłem     
Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym
Kiwi
365 kcal
Alergeny: 1,6,7

Rosół warzywno-drobiowy z lanym ciastem i zieloną pietruszką
Kotlet schabowy b/k panierowany, ziemniaki, buraczki tarte gotowane z jabłkiem
Napój miętowy z miodem
573 kcal
Alergeny: 1,3,7

Chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym
Herbata z cytryną lekko słodzona
195 kcal
Alergeny 1,3,7

20.04.2018 r.
/piątek/


Chleb baltonowski z pastą z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym i jajkiem
Kawa zbożowa z mlekiem
Pomarańcza 1/2

395 kcal
Alergeny: 1,3,4,7
Zupa szpinakowa zabielana  na wywarze warzywno- drobiowym z grzankami
Kopytka z serem białym i musem owocowym

Kompot z czarnej porzeczki
505 kcal
Alergeny: 1,3,7
Galaretka wiśniowa
Ciasteczka owsiane z żurawiną.

159 kcal
Alergeny: 1
 23.04.2018 r.
/poniedziałek/

Chleb pszenno -żytni
z masłem
Szwedzki stół:
szynka z indyka, ser żółty Wiosenny talerz: ogórek zielony, rzodkiewka, sałata zielona, pomidor, papryka czerwona, szczypiorek

Kawa zbożowa z mlekiem
Pomelo 1/2

375 kcal
Alergeny: 1,7
 
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą krakowska i ziemniakami
Ryż gotowany na mleku z musli truskawkowym
Kompot wieloowocowy
500 kcal
Alergeny: 1,7
Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem
Ciastko biszkoptowe
190 kcal
Alergeny:  1
24.04.2018 r.
/wtorek/

 Bułeczka kukurydziana  ze słonecznikiem i   masłem
Zupa mleczna budyniowa
Sok marchwiowo-bananowy
385 kcal
Alergeny: 1,3,7

Krupnik na wywarze drobiowo-warzywnym z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką
Kotlety mielone smażone,  ziemniaki,surówka z sałaty lodowej, pomidorów, rzodkiewki i sera mozarella, skropiona sokiem z cytryny
z dodatkiem bazylii
Woda z miętą i miodem

690 kcal
Alergeny: 1,3,7

Koktajl z czarnej porzeczki
Andruty tortowe
250 kcal
Alergeny:  1,7

 25.04.2018 r.
/środa/



Chleb ziarnowy z płatkami owsianymi i  masłem
pastą  rybno-serową    
  ( makrela z białym serem) i ogórkiem zielonym
Kawa zbożowa z mlekiem
Marchew do chrupania

345 kcal
Alergeny: 1,3,4,7

Zupa ogórkowa z białym ryżem
Kluski śląskie nadziewane mięsem mielonym z cebulką i zielona pietruszką
Surówka z młodej kapusty z jabłkiem, marchewką skropiona cytryną i oliwą
Kompot ze śliwkami
510 kcal
Alergeny 1,3,7

Sałatka owocowa:
jabłko, gruszka, banan, pomarańcza, kiwi
Napój owocowy lekko słodzony
142 kcal
Alergeny: 1

26.04.2018 r.
/ czwartek/

Rogal z makiem i masłem
Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym
Winogrono
390 kcal
Alergeny: 1,6,7

Barszcz czerwony z fasolą "Jaś" zabielany
Pulpeciki drobiowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki, Warzywa duszone
Woda z limonka i miodem
505 kcal
Alergeny 1,3,7

jogurt naturalny z otębami pszennymi, bakaliami
Wafle zbożowo-ryżowe
210 kcal
Alergeny: 1, 7,12
 27.04.2018 r.
/ piątek/



Graham z siemieniem lnianym i masłem
Szwedzki stół:
ser żółty, sałata zielona, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kiełki duo "rzodkiew z brokuł"
Kawa zbożowa z mlekiem
Banan 1/2
360 kcal
Alergeny: 1,7

Zupa pomidorowa z makaronem
Filet rybny z dorsza w panierce smażony, ziemniaki, kapusta kiszona gotowana z koperkiem
Kompot truskawkowo-jabłkowy
510 kcal
Alergeny: 1,3,4,7


Budyń malinowy
Ciasteczka owsiane z suszoną śliwką
220  kcal
Alergeny: 1, 7


Copyright © 2013 Przedszkole nr 2 Goczałkowice-Zdrój