Podstawowe alergeny
- Zboża zawierające gluten: 1
- Skorupiaki: 2
- Jaja: 3
- Ryby: 4
- Orzechy ziemne : 5
- Soja: 6
- Mleko: 7
- Orzechy: 8
- Seler: 9
- Gorczyca ( musztarda): 10
- Ziarno sezamowe: 11
- Dwutlenek siarki ( konserwant chroniący przed wilgocią i pleśnią): 12
- Łubin: 13
- Mięczaki: 14
DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
Data | Śniadanie 350 – 375 | Obiad 490-525 kcal | Podwieczorek 210-225 kcal |
---|---|---|---|
11.11.2024 Poniedziałek | |||
12.11.2024 Wtorek | Bułka kajzerka z masłem i dżemem wiśniowym 100% b/c Mleko Sok jabłkowy 360 kcal Alergeny:1,7 | Rosół drobiowy z makaronem „nitki” i lubczykiem Kurczak gotowany, ziemniaki, sos zabielany, buraczki tarte gotowane z jabłkiem Kompot mix owoców 580 kcal Alergeny: 1,7 | Chleb baltonowski z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym 215 kcal Alergeny: 1,7 |
13.11.2024 Środa Jadłospis ułożyła gr. “SOWY” | Chleb „7 ziaren” z masłem Kolorowy talerz: papryka czerwona, pomidor, ogórek zielony, ser żółty, jajko, Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Banan ½ 385 kcal Alergeny: 1,3,7 | Zupa kalafiorowa zabielana Gołąbki w sosie pomidorowym (kapusta biała, łopatka wieprzowa duszona, ryż z cebulką ,sos) Napój miętowy (przygotowywany przez kuchnię) 510 kcal Alergeny:1,7 | Pieczone jabłko z powidłami śliwkowymi i cynamonem Ciasteczko zbożowe 125 kcal Alergeny: 1 |
14.11.2024 Czwartek | Bułka słodka z masłem Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym Mandarynka 385 kcal Alergeny: 1,6,7 | Rosół z lanym ciastem i lubczykiem Kotlet drobiowy w panierce smażony, ziemniaki, Mizeria Napój owocowy (przygotowywany przez kuchnię) 650 kcal Alergeny: 1,3,7 | Bułeczki „mini” z masłem, serem żółtym i rzodkiewką Herbata z cytryną i miodem 235 kcal Alergeny:1,7 |
15.11.2024 Piątek | Chleb wiejskiz masłem i pastą z makreli w oleju Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Sok „Kubuś” (jabłko-banan–marchewka) 395 kcal Alergeny: 1,4,7 | Zupa pomidorowa z makaronem ”literki” zabielana Jajko gotowane, ziemniaki, sos koperkowy zabielany, ogórek kiszony tarty Napój z owoców leśnych (przygotowywany przez kuchnię) 490 kcal Alergeny: 1,3,7 | Drożdżówka z budyniem Herbata z cytryną 225 kcal Alergeny: 1,7 |
18.11.2024 Poniedziałek | Chleb baltonowski z masłem Szwedzki stół: polędwica sopocka, ogórek zielony, papryka czerwona, kiełki, sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Gruszka ½ 360 kcal Alergeny: 1,7 | Barszcz czerwony z fasolą „Jaś” zabielany Kasza manna gotowana na mleku z klarowanym masłem i cynamonem Napój owocowy (przygotowywany przez kuchnię) 530 kcal Alergeny: 1,7 | Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką drobiową , pomidorem,, jajkiem i szczypiorkiem (2 kromki) Herbata owocowa 240 kcal Alergeny: 1,3,7 |
19.11.2024 Wtorek | Bułka pszenna z masłem Zupa mleczna „zacierka” Sok wiśniowy 375 kcal Alergeny: 1,7 | Krupnik z zieloną pietruszką Kotlecik pożarski smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki Kompot owocowy 530 kcal Alergeny: 1,3,7 | Galaretka agrestową Ciasteczka maślane 157 kcal Alergeny: 1 |
20.11.2024 Środa | Chleb przenno-żytni z masłem i pomidorem Parówki drobiowe Ketchup Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Sok ananasowy 385 kcal Alergeny: 1,7 | Zupa jarzynowa zabielana Kluski śląskie nadziewane mięsem mielonym i cebulką Napój malinowy (przygotowywany przez kuchnię) 530 kcal Alergeny: 1,3,7 | Babka cytrynowa Herbata malinowa 205 kcal Alergeny: 1 |
21.11.2024 Czwartek | Rogal słodki z masłem Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym Jabłko ½ 385 kcal Alergeny: 1,6,7 | Rosół drobiowo -wołowy z ryżem i zieloną pietruszką Pieczeń wieprzowa duszona, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną Kompot wieloowocowy 539 kcal Alergeny: 1,7 | Bułeczka „mini” z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną i ogórkiem zielonym Herbata poziomkowa 230 kcal Alergeny: 1,7 |
22.11.2024 Piątek | Chleb wiejski z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Sok pomarańczowy 390 kcal Alergeny: 1,3,7 | Zupa „krem” z dyni zabielana z grzankami Filet rybny z dorsza w panierce smażony, ziemniaki, marchewka „mini” gotowana Kompot owocowy 520 kcal Alergeny: 1,3,4,7 | Koktajl truskawkowy Chrupki kukurydziane 140 kcal Alergeny: 1,7 |