Podstawowe alergeny
- Zboża zawierające gluten: 1
- Skorupiaki: 2
- Jaja: 3
- Ryby: 4
- Orzechy ziemne : 5
- Soja: 6
- Mleko: 7
- Orzechy: 8
- Seler: 9
- Gorczyca ( musztarda): 10
- Ziarno sezamowe: 11
- Dwutlenek siarki ( konserwant chroniący przed wilgocią i pleśnią): 12
- Łubin: 13
- Mięczaki: 14
DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
Data | Śniadanie 350 – 375 | Obiad 490-525 kcal | Podwieczorek 210-225 kcal |
---|---|---|---|
06.01.2025 Poniedziałek | |||
07.01.2025 Wtorek | Bułka pszenna z masłem Zupa mleczna budyniowa Sok wiśniowy 375 kcal Alergeny: 1,7 | Zupa kalafiorowa Gulasz wieprzowy zabielany, kasza jęczmienna, ogórek konserwowy Kompot 528 kcal Alergeny: 1,7 | Chleb wiejski z masłem, serem żółtym i papryką czerwoną Herbata z cytryną i miodem 171 kcal Alergeny: 1,7 |
08.01.2025 Środa | Chleb żytni z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Banan ½ 374 kcal Alergeny: 1,3,7 | Zupa ogórkowa z ziemniakami Gołąbki w sosie pomidorowym zabielanym (łopatka wieprzowa mielona duszona, kapusta biała gotowana, ryż biały) Napój malinowy (przygotowywany przez kuchnię) 510 kcal Alergeny: 1,3,7 | Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem Pałki kukurydziane 144 kcal Alergeny: – |
09.01.2025 Czwartek | Rogal słodki z masłem Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym Sok pomarańczowy 100% 385 kcal Alergeny: 1,6,7 | Krupnik z zieloną pietruszką Kotlet drobiowy panierowany smażony, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną Napój miętowy (przygotowywany przez kuchnię) 650 kcal Alergeny: 1,3,7 | Wek z masłem, serkiem ziołowym „Almette” i pomidorem Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym 225 kcal Alergeny: 1,7 |
10.01.2025 Piątek | Chleb z masłem Twarożek z białego sera z rzodkiewką i szczypiorkiem Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Sok gruszkowy 385 kcal Alergeny: 1,7 | Zupa pomidorowa z makaronem „literki” zabielana Filet rybny z dorsza panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki Kompot 495 kcal Alergeny: 1,3,4,7 | Jogurt owocowy 100% – 150g Wafelek ryżowy 250 kcal Alergeny: 1,7 |
13.01.2025 Poniedziałek | Chleb wiejski z masłem Szwedzki stół: polędwica sopocka, sałata zielona, pomidor, papryka czerwona, ogórek zielony Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Mandarynka 365 kcal Alergeny: 1,7 | Zupa z soczewicy z kiełbasą żywiecką podsuszaną ziemniakami i majerankiem Kasza manna gotowana na mleku z klarowanym masłem i cynamonem Kompot z czerwonej porzeczki 500 kcal Alergeny: 1,7 | Chleb baltonowski z masłem, szynką z indyka i ogórkiem kiszonym Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym 234 kcal Alergeny: 1,7 |
14.01.2025 Wtorek | Bułka kajzerka z ziarnami sezamu i masłem Zupa mleczna „zacierka” Sok ”Kubuś” /marchew, truskawka ,banan/ 398 kcal Alergeny: 1,7 | Barszcz czerwony z fasolą „Jaś” zabielany Kotlecik pożarski, ziemniaki, buraki tarte gotowane z jabłkiem Kompot owocowy 530 kcal Alergeny: 1,3,7 | Galaretka owocowa z kawałkami owoców brzoskwini 145 kcal Alergeny: – |
15.01.2025 Środa | Chleb „7 ziaren” z masłem i pomidorem Parówki drobiowe Ketchup Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym „Bob Snail” przekąska owocowa bez cukru 375 kcal Alergeny: 1,7 | Zupa ziemniaczana z kiełbasą krakowską podsuszaną i majerankiem Makaron „penne” z kurczakiem, brokułem w sosie śmietanowym z curry Kompot 498 kcal Alergeny: 1,3 | Chleb cebulowy z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym 237 kcal Alergeny: 1,7 |
16.01.2025 Czwartek | Bułka słodka masłem Kakao naturalne z mlekiem niesłodzonym Kiwi 352 kcal Alergeny: 1,6,7 | Rosół drobiowo-warzywny z makaronem „nitki” i lubczykiem Pieczeń wołowa duszona, kluski śląskie, sos zabielany, kapusta czerwona gotowana Kompot 535 kcal Alergeny: 1,3,7 | Babka cytrynowa Herbata malinowa 230 kcal Alergeny: 1,7 |
17.01.2025 Piątek | Chleb z masłem i pastą z makreli w oleju Kawa zbożowa z mlekiem niesłodzonym Sok ananasowy 365 kcal Alergeny: 1,4,7 | Zupa „krem” z dyni z groszkiem ptysiowym Kotlety ziemniaczane smażone z sosem pieczarkowym zabielanym Kompot 509 kcal Alergeny: 1,3,7 | Koktajl jagodowy Ciasteczka korzenne 220 kcal Alergeny: 1,7 |